donderdag 6 mei 2010

Roden A1 - Achilles 1894 A1: 1-6

Vandaag staat de voorlaatste competitiewedstrijd op het programma: uit naar Roden. De wedstrijd staat voor 12:30 uur op het programma in plaats van de standaard 14:30 uur, dit op verzoek van de vv Roden. Aangekomen in de jeugdbestuurskamer bleek er geen ontvangstcomité aanwezig te zijn. We werden verwezen naar de andere bestuurskamer, maar ook daar geen ontvangst. Er lag wel een wedstrijdformulier, dus dat hebben we ingevuld in het bijzijn van scheidsrechter De Wal.

Met uitzondering van Lothar van Mourik, was de hele selectie aanwezig. Richard Mulder was ook mee, maar ditmaal zonder sporttas, aangezien hij als gevolg van de gele kaart in de wedstrijd tegen CVVB een schorsing te pakken heeft.

Het vlaggen deze middag werd verzorgd door Rene Blomsma, die een enorme prestatie heeft geleverd, aangezien het in de 2e helft met bakken uit de lucht kwam.

De basis van vandaag werd gevormd door Wilpshaar, Westerhof, Oosting, korf, Klaassens R., Tjong-A-Sie, van Houten, Boddem Mos, Klaassens J., Klok. Op de bank Victorie, Almishal, Betsman, Berkenpas, De With.

Na 4 minuten is het al raak. Na een corner van rechts wordt de bal bij de 2e paal opgevangen en door Jornt vanaf de zijlijn weer voorgebracht. De bal komt bij Klok, die hem achterwaarts kopt over de keeper in de lange hoek: 0-1

In de 19e minuut wordt de voorsprong vergroot. Een bal van Roden wordt op het middenveld door Björn met het hoofd gecontroleerd breed gespeeld op Chris. Jornt loopt de diepte in en vraagt om de bal. Chris speelt hem de bal toe en Jornt lepelt de bal over de uitgekomen keeper: 0-2.

Een minuut later is het al weer bijna raak, als een goed lopende aanval voorlangs loopt en Jorn de bal bij de 2e paal net mist.

na 35 minuten spelen maakt Jarko een actie over de rechterkant. Hij speelt de bal in de 16 meter. Romario schiet, maar zijn schot wordt gekraakt. De rebound is voor Stefan Klok, die wel doel treft: 0-3.

Nog geen twee minuten later wordt Romario het strafschopgebied ingestuurd, de keeper komt uit en raakt het uitgestoken been van Romario, die gretig valt. Een penalty is het gevolg, die beheersd door Romario zelf wordt ingeschoten: 0-4.

In de 40e minuut een corner van Roden. De bal wordt niet weggekopt en valt in de 5 meter. Een speler van Roden zet z'n voet er tegen aan en het staat 1-4.

In de rust worden 3 wissels ingebracht: Klok, Klaassens J. en Mos verlaten het veld, hiervoor in de plaats komen Betsman, Almishal en De With in het veld.

Na 12 minuten spelen in de 2e helft worden nog twee wissels doorgevoerd. Bodde en Korf eruit en voor hen Victorie en Berkenpas. Er vinden enkele omzettingen plaats.

In de 65e minuut weet Achilles weer te scoren. Een afgeslagen corner wordt door Jeffrey in een keer op de pantoffel genomen: 1-5.

Tien minuten later wordt de eindstand bereikt: 1-7. Het was een simpel intikkertje, maar voor de doelpuntenmaker Betsman een klein feestje.

De enige gele kaart kwam op naam van Jeffrey. Het veld was enorm glad geworden door de wolkbreuk, die in de 2e helft plaats vond. Twee spelers glijden beide naar de bal met de benen naar voren. De Rodenaar maakte veel kabaal na de botsing en de scheidsrechter floot voor een vrije bal en trok de gele prent.

Drie minuten voor tijd dacht Vincent nog een tweede treffer op z'n naam te kunnen zetten. De bal verdween wel in het doel, echter het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na het laatste fluitsignaal een enorm feest. Onder de begeleiding van de staf (Trainer Wekema en het leidersduo Zijlstra/De With) is promotie eindelijk gerealiseerd. Om dit te vieren had de staf gezorgd voor 2 kratjes bier, die klaar stonden in de kleedkamer.

Bij aankomst in het clubhuis van Achilles werden we verwelkomd door het gehele jeugdbestuur in de persoon van Dick Kolhoop. Hij bood ons namens deze een drankje aan als blijk van waardering voor deze prestatie. Dick bedankt!