zondag 30 mei 2010

Be Wild - Maaslander toernooi 2010

ACHILLES 1894 A1 PAKT 1e PLAATS
Na een halve competitie tegen 5 andere A-teams bleek Achilles 1894 A1 de sterkste. Na drie prima overwinningen, werden de twee laatste wedstrijden verloren. Toch bleek dit voldoende voor toernooiwinst.

Met 14 spelers vertrok de A1 naar Huizen: Wilpshaar, Westerhof, Ooosting, Korf, Mos, Mulder, Bodde, Tjong-A-Sie, Almishal, Van Mourik, Betsman, Berkenpas, Klok en tot slot Van Houten. De laatste moest na de warming-up al aangeven aan de trainer, dat hij niet kon spelen. Een blessure aan de heup, opgelopen in de wedstrijd tegen Broekster-Walden speelde hem toch nog parten.

In de 1e wedstrijd tegen HELLAS, was het duidelijk dat Achilles het betere van het spel had. Diverse kansen voor Vincent en Romario. Na 5 minuten is dan toch raak, als Mart doorstoomt via de as en alleen de keeper op zijn weg weet. De keeper weet zijn inzet te pareren, maar uit de rebound schiet Lothar van dichtbij raak: 1-0.

Drie minuten later wordt er aan de linkerkant van het veld ingegooid op Richard, die de bal doorspeelt naar Vincent. Een mooie voorzet van Vincent lijkt een simpele binnentikker voor Aimen, maar de bal verdwijnt hoog over. Even later gaat Aimen door zijn enkel en komt verder niet meer aan spelen toe.

In de 5e minuut van de 2e helft wordt een diepe bal van Jarco verlengd en daardoor staat Lothar ineens 1 op 1 met de keeper, die hem in de 16-meter vloert. De daaruit voortvloeiende penalty wordt simpel afgemaakt door Richard: 2-0.

De 2e wedstrijd was tegen DWV. Ook nu een sterker Achilles, maar de bal wil er maar niet in. Zelfs de paal staat in de weg bij een doelkans van Romario. Rust: 0-0.
In de tweede helft gaat het dan wel lukken. Uit een afgeslagen corner wordt de bal door Nick weer ingebracht in de 16-meter. "Klokkie" controleert de bal op de borst en schiet vervolgens de bal in de touwen: 1-0. Dan weer een kans voor Romario, maar weer die vervelende paal in de weg. Richard doet het zelf middels een slalom over de as van het veld: 2-0. Als Richard de bal oin de 7e minuut van de 2e helft van de defensie aangespeeld krijgt, zet hij direct Stefan met een mooie pass alleen voor de keeper: 3-0. In de laatste minuut scoort Korf de 4-0 uit een vrije bal, als gevolg van een overtreding op Lothar.

De 3e wedstrijd was tegen ZEEBURGIA. In deze wedstrijd op het kunstgrasveld is het na 4 miuten al raak. Lothar wordt weer gevloerd in het strafschop gebied. Ook nu Richard achter de bal, die weer scoort: 0-1.

Als in de 10e minuut de keeper van Zeeburgia uitschiet, wordt deze onderschept door "Klokkie" en schiet de bal in de lange hoek. De keeper werd nipt te redden, echter de rebound wordt afgemaakt door de alerte Jornt: 0-2

De 4e wedstrijd was tegen RODA '46. Het was een slechte wedstrijd van Achilles. Vincent raakt ook geblesseerd en daarmee zijn er geen wissels meer. Net voor het laatste fluitsignaal krijgt Rohda een vrije bal aan onze rechterkant net buiten het strafschopgebied. De bal wordt laag ingeschoten en via een been belandt de bal bij de 1e paal achter keeper Arne. Het betekent een 1-0 verlies.

De 5e en laatste wedstrijd was tegen de gastgevers SV HUIZEN. Achilles was moegestreden en kon geen vuist meer maken. De kansen, die er waren werden niet benut. Uiteindelijk vliegt hij er dan aan de andere kant in. Tim Michgelsen van Achilles B1 mocht ook nog even meedoen, maar hij kon het tij niet keren. Achilles verliest met 1-0.

Uiteindelijk blijkt het genoeg voor de toernooiwinst. We moeten echter concluderen dat dit het toernooi was van de vele gemiste kansen.

Bij de prijsuitreiking blijkt Arne aangewezen te zijn als de beste keeper van het toernooi in de A-categorie. Het levert hem een mooie prijs op (zie foto). Aanvoerder Jarco Westerhof neemt de 1e prijs in ontvangst. Hij bedankt namens Achilles alle vrijwilligers, die het toernooi hebben mogelijk gemaakt.