maandag 10 mei 2010

Achilles 1894 A1 - Hoogeveen A1: 6-0

Onder leiding van scheidsrechter K. Norg werd op zaterdag 8 mei de laatste competitiewedstrijd gespeeld. Een wedstrijd om "des keizers baard". Achilles staat namelijk vast op de 2e plaats en Hoogeveen staat "keivast" op de 8e plaats.

De basis van vandaag werd gevormd door Wilpshaar, Westerhof, Korf, Oosting, Mos, Victorie, Mulder, Klaassens R., Betsman, Van Mourik, Klok.
Op de bank: Van Houten, en drie spelers van B1: Yonathan Ahlers, André Bakering en Mike van Hoorn.

Namens Achilles werd scheidsrechter Norg bijgestaan door niemand minder dan Freek Dijkstra in de rol van assistent-scheidsrechter. Freek, bedankt!

Achilles begon weer slordig aan de wedstrijd. Na 10 minuten zette trainer Wekema het systeem al: Jarko werd doorgeschoven naar het middenveld en Mart vanuit het centrum naar de rechtsback-positie. Zodoende kwamen we te spelen in een 3-4-3 variant.

In de 18e minuut een steekbal van Remy op Stefan, die met links in een keer in de draai schiet. De bal belandt op de paal en komt terug in het veld, waar Lothar er nog wel een lichaamsdeel tegenaan krijgt, maar niet bij machte is de bal te sturen. De bal gaat hoog over. Hiermee heb ik het enige noemenswaardige moment van de 1e helft vermeld en we gingen na de 1e helft plus 2 minuten blessuretijd met de brilstand de rust in.

In de rust verlaat Vincent het strijdtoneel en mag Chris aan de 2e helft beginnen. Deze helft begint in de regen, wat de voetbal-omstandigheden op het hoofdveld gelijk heeft doen veranderen. In de 46e minuut gelijk een dot van een kans voor Achilles als de bal door de centrale defensie van Hoogeveen niet wordt onderschept en daardoor doorschiet. Het brengt Stefan gelijk in een 1 op 1 situatie met de keeper, maar zijn schot is niet leep genoeg en de keeper van Hoogeveen weet de bal te onderscheppen.

In de 50e minuut is het dan wel raak als Remy over de linkerflank doorkomt. Hij trekt de bal voor, bij de 1e paal komt Stefan inlopen, maar die krijgt een slim duwtje in de rug. Gelukkig komt van de rechterflank Jeffrey naar binnengetrokken, die zowaar met links op doel schiet en doeltreffend is: 1-0.

Een corner in de 54e minuut brengt Achilles de tweede treffer, als Richard bij de 1e paal de bal binnenknikt: 3-0. De derde treffer wordt 7 minuten later gescoord als een aanval van Hoogeveen wordt afgeslagen door ingrijpen van de sterkspelende Mart. Deze bal wordt op het middenveld opgepikt door Richard, die doordraait en opstoomt richting het doel en vervolgens snoeihard uithaalt. De bal verdwijnt in de korte hoe: 3-0.

Dan een aanval van Hoogeveen, waarbij keeper Arne in de zij getikt wordt. Hij kan niet verder en zijn positie in het doel wordt ingenomen door Stefan Korf. Als invaller maakt Tim van Hoorn zijn opwachting, die op de rechtsback positie plaatsneemt.

De volgende wissel komt 2 minuten later: Richard valt uit met een bovenbeen-kwetsuur, Andre Bakering (met tape is van zijn rugnummer een "30" gemaakt) komt voor hem in het veld.

In de 67e minuut een steekbal op Stefan Klok. Hij staat met de rug naar het doel, maar draait razendsnel open en rukt op richting achterlijn en levert een prima voorzet over de 5-meter lijn. Lothar glijdt met een mooie sliding de bal in het doel: 4-0.

Ook Yonathan Ahlers komt in het veld voor Mart (publiekswissel?) in de 69e minuut. Hij was gedreven en maakt verdient de 5-0. Een vrije bal vanaf de linkerkant, genomen door Jornt, wordt door iedereen gemist, behalve dan Yonathan, die voorbij de 2e paal de bal onder controle krijgt en uit een bijna onmogelijke hoek de keeper verrast in de lange hoek.

In de 84e minuut de 6e en laatste treffer van de wedstrijd. Een goede aanname van Yonathan op links, draait door en levert een prima voorzet af in de "box". Stefan met zijn lange benen, plukt de bal uit de lucht en lepelt deze over de keeper in het doel (Go Go Gadget Legs)

Met nog zo'n kleine 3 minuten op de klok fluit scheidrechter Norg voor het eindsignaal. Spelers van beide partijen hadden aangegeven, dat het wel mooi was zo. De wedstrijd had zonder kaarten kunnen eindigen, maar de spits van Hoogeveen kon in de 2e helft zich niet bedwingen en bleef doorzeuren tegen de scheidsrechter. Hij kwam er met geel vanaf, en daarmee was de scheids echt genadig, want ook daarna ging het gemopper hoorbaar voor het publiek door. Menig scheidsrechter had een 2e gele kaart getrokken.

Een rare wedstrijd: een 1e helft die niet om aan te zien was, een 2e helft waar er weer fris en fruitig werd gebald. Hiermee is de competitie afgerond en hebben we de volgende eindstand.