woensdag 26 mei 2010

ZFC Zuidlaren O.23 - Achilles 1894 A1: 2-3

Op een doordeweekse avond heeft trainer Harold nog een dealtje gemaakt met "good old" Rob Folkers, voor een oefenpotje. Het is belangrijk het team "bij de les" te houden, willen we op zaterdag 5 juni een goede indruk achter laten in de bekerfinale en bij voorkeur met de prijs naar huis gaan.

De volgende spelers waren vandaag meegereisd naar sportpark de Wenakkers: Wilpshaar, de With, Oosting, Korf, Mos, Betsman, Mulder, Bodde, Tjong-A-Sie, Van Mourik, Klok, Almishal, Dogruyurek, Berkenpas. De eerste 11 van dit rijtje begonnen aan de wedstrijd. Gedurende de wedstrijd wordt er doorlopend gewisseld.

In de eerste 10 minuten was de A1 niet echt "bij de les", want we keken al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Maar Achilles herpakte zich goed en al snel was het 2-1, door een mooie bal van Thomas, die direct Stefan Klok 1 op 1 met de keeper zette en beheerst scoorde.

Nog voor rust de gelijkmaker. Een mooie cross bal beland bij Romario, die voorzet en bij de 2e paal wordt deze afgemaakt door Richard: 2-2.

Na rust een iets feller Zuidlaren, dat probeert weer grip op de wedstrijd te krijgen, door meer vooruit te drukken. Uiteindelijk trekt Achilles de winst naar zich toe. Een ingooi van Thomas naar Bjorn, die in een keer opdraait en de bal inspeelt naar Richard, die de keeper omspeelt en voorzet, waar Aimen de bal binnenschiet: 2-3.

We moeten concluderen dat het een matige wedstrijd was met veel slordigheden. Dit kwam deels door de slechte staat van het veld. Maar ja, daar heeft ook de tegenstander last van en waarschijnlijk zullen we dit ook aantreffen in de finale bij HZVV, tenzij deze op kunstgras wordt gespeeld.

We moeten er nog even aan trekken! Zaterdag op het toernooi in Huizen, met tegenstanders van formaat. We gaan zien wat dat zal brengen.