vrijdag 7 mei 2010

Achilles 1894 A1 - Zuidhorn A1: 7-2

Op donderdagavond 6 mei 2010 om 18:45 uur werd er, na het fluitsignaal van scheidsrechter Eleveld, afgetrapt voor de 3e ronde om de KNVB beker. Zuidhorn A1 staat bovenaan in de 1e klasse D met 3 punten voorsprong op de nummer 2 (Drachtster Boys A2).

Rene Blomsma zou de vlag weer ter hand nemen, echter scheidsrechter Eleveld had een collega scheidsrechter meegenomen, die deze taak van hem overnam.

De basis van vandaag werd gevormd door Wilpshaar, Berkenpas, Westerhof, Mos, De With, Victorie, Mulder, Van Houten, Almishal, Klaassens J. en Betsman.
Op de bank nog 6 spelers, nl.: Oosting, Korf, Klok, Bodde, Tjong-A-Sie en Klaassens R.

De voorsprong was er al snel. De inleiding is een snel genomen vrije bal van Jorn in de 5e minuut, die Richard bereikt in het strafschopgebied. Richard schiet de bal langs de keeper in de lange hoek, een uiterste poging van een Zuidhorn-speler om de bal weg te werken lukt niet en de bal verdwijnt in het doel: 1-0. Twee minuten later is het al 2-0 via een aanval die start bij Richard, via Aimen bij Jorn belandt, die uitstekend scoort: 2-0.

Een minuut later wat gerommel achterin en de bal ligt bijna achter Arne in het netje, maar Nick weet de bal tijdig weg te werken. Het lijkt of het gas er af gaat bij Achilles. Het baltempo is te laag, er treedt onzorgvuldigheid op in de passing. Er is in de frontline te weinig beweging. We schrijven de 18e minuut. Een afgeslagen aanval van Achilles en Zuidhorn schakelt snel om. De bal wordt cross gespeeld naar de rechterkant, Jornt klapt de buitenspelval open, maar dit gaat net niet goed. De rechterspits van Zuidhorn mag door en zijn schot belandt in de korte hoek van het doel: 2-1

Is Achilles nog niet voldoende bij de pinken? Of juist enorm geschrokken van dit doelpunt? Het is en blijft rommelig en het wordt niet echt veel beter. Vier minuten later al weer een hachelijke situatie, die niet op juiste wijze wordt ingeschat. Het resultaat is een vrije schietkans van dichtbij, maar Arne weet de bal te keren. Dit had zeer zeker de 2-2 moeten zijn, vanuit het oogpunt van Zuidhorn. Dan een diepe bal van Arne, die hiermee Vincent in stelling brengt. Zijn schot belandt op de lat en verdwijnt het veld weer in. Er wordt daarna weer wat meer gas gegeven.

In de 34e minuut is het dan toch weer raak voor Achilles. Een aanval over de rechterkant en een voorzet van Richard wordt bij de 1e paal binnengeschoten door Jorn: 3-1. Twee minuten later: Jeffrey die in een keer schiet vanuit een breedtepass. Het is niet echt een bueaty, maar hij telt: 4-1. Nog geen minuut later een een-tweetje tussen Jorn en Richard, waardoor Jorn kan scoren: 5-1. Zo wordt in drie minuten wedstrijd definitief beslist.

In de rust een wissel: Jorn heeft last van zijn luchtwegen (verkouden) en verlaat het veld voor Björn.

In de tweede helft, 61e minuut pas het eerste noemenswaardige moment. Na een aanval van achteren op de benen van Jeffrey, neemt Jarko een vrije bal. Een leep boogballetje over de muur in de vrije ruimte in het strafschopgebied. Björn is echter net te laat bij de bal, de keeper pikt hem van zijn schoen.

Een tweede wisselmoment in de 19e minuut: Jornt, Jarko, Jeffrey en Vincent verlaten het veld. Voor hen in de plaats Stefan, Mart, Romario en Stefan. Een minuut na deze wissel wordt er door Zuidhorn gescoord. Een voorzet van hun rechterkant gaat over iedereen heen en wordt door de spits ter hoogte van de penalty stip prima binnengeknikt met het hoofd: 5-2.

In het vervolg van de wedstrijd wordt er nog 2 keer gescoord. Een mooie volley-lob over de keeper van Romario en een schot op doel door Klok, vanuit een voorzet van Aimen, die via het lichaam van een Zuidhorn-speler in het doel verdwijnt.

Ondertussen was het akelig koud geworden. Scheidsrechter Eleveld floot 15 seconden voor tijd af. Het was mooi geweest. Eindstand 7-2.

De tegenstander wordt bedankt en veel succes gewenst in de laatste wedstrijd, die voor hen moet leiden tot het kampioenschap van de 1e klasse D en het bijbehorende kampioensfeest.