woensdag 28 april 2010

Achilles 1894 A1 - CVVB A1: 2-2

Nog drie wedstrijden te gaan tot einde seizoen. Vandaag, zaterdag 24-april, schijnt een mooi lentezonnetje. We spelen in het zwart tegen CVVB A1 uit Bedum op het B-veld. Een veld, wat even gezegd moet worden, dat gortdroog en hard is en zeer veel hobbels kent.

In verband met een familieweekend is trainer Harold Wekema er niet bij. De vaste begeleidingsstaf wordt aangevuld door Hendrik Smeenge, die de coaching verzorgd. Als assistent-scheidsrechter verwelkomen we Arie Wilpshaar, die voor het eerst zijn kunnen mag tonen langs de zijlijn.

De volgende elf spelers beginnen aan de wedstrijd: Wilpshaar, Westerhof, Oosting, Korf, Klaassens R., Tjong-A-Sie, Bodde, Mulder, Almishal, Van Mourik en Klok. Op de bank nemen plaats: Betsman, Mos, Van Houten en De With.

De strijd gaat in het begin gelijk op. Een echt gevaarlijk moment ontstaat pas in de 23e minuut als door een fout van de defensie van CVVB Aimen in bal bezit komt. Helaas valt de bal na z'n aanname net verkeerd en weet de keeper tijdig het gevaar te weren. In geval Aimen de bal direct op de slof had genomen, dan ......

CVVB weet de aanvallen van Achilles steeds vroegtijdig af te breken, echter is zelf weinig echt gevaarlijk. In de 40 minuut schrijven we een ander noemenswaardig moment, als Richard vanaf de rechterkant Bjorn weet te bereiken. Bjorn trekt naar binnen en lost een schot, dat net onder de lat binnen dreigt te vallen. De keeper van CVVB weet echter de bal net te keren en voorkomt hiermee een treffer.

In de rust bestaat nog het vertrouwen in een goede afloop. Rustig doorgaan, het doelpunt valt vanzelf. Niet in paniek raken.

De tweede helft komt Achilles echter al na 10 minuten op een 0-1 achterstand. Een diepe bal belandt in de 16-meter en Jarko probeert de bal acherna te gaan. Zo ook een aanvaller van CVVB, die net Jarko kruist. Jarko tikt de speler van CVVB onbedoeld aan en deze komt ten val. De scheidsrechter fluit resoluut voor een strafschop, die zonder fouten wordt binnengeschoten.

In de 63e minuut de eerste wissel aan Achilles-zijde, als Vincent het veld betreedt voor Lothar. Dit heeft een positionele omzetting tot gevolg. Na 1 minuut na deze wissel is het weer gelijk. Een steekbal richting 16-meter wordt door Romario van richting verandert en hierdoor wordt de uitkomende keeper verrast. De bal verdwijnt in het doel: 1-1.

In de 73e minuut wordt Romario in de linkerzone van het starfschopgebied weggestuurd. De keeper komt uit om de bal te pakken, brengt Romario ten val. Ook nu is de scheidsrechter zonder pardon en wijst naar de stip, onder protest van CVVB-spelers. Richard is een zekerheidje en scoort de 2-1.

Achilles speelt moeizaam en weet weinig echte kansen te creeren. Met deze voorsprong is het devies: rustig uitspelen en zakelijk blijven. Achtereenvolgens worden Chris en Jornt ingebracht, respectievelijk voor Bjorn en Klok.

Dan in de 42e minuut gebeurt het ongewenste. Een overtreding van Vincent halverwege onze helft aan de zijlijn levert hem een gele kaart op en de tegenstander een vrije bal. De bal wordt in de 16-meter gebracht en net met het hoofd getoucheerd. Arne reageert in een reflex, weet de bal te weren, echter via de onderkant lat verdwijnt de bal wel over de lijn: 2-2.

Een wanhoopspoging wordt ingezet om nog een treffer te maken, echter dat wil in de resterende tijd (ca. 5 minuten) niet meer lukken. Wel loopt Richard nog tegen een gele kaart op in blessure tijd.

Overige uitslagen:

Frisia A1 - Appingedam A1: 4-2
Wildervank A1 - VKW A1: 2-8
Sneek WZ A1 - Roden A1: 3-1
Drachtster Boys A1 - Hoogeveen A1: 6-1
Drachten A1 - ACV A1: 0-11

Met deze uitslag(en) is een eventueel kampioenschap verder uit zicht geraakt. De kans dat Drachtster Boys in de laatste 2 wedstrijden 5 punten verliest, mag als zeer klein gezien worden. Drachtster Boys kan zaterdag 1 mei a.s. thuis al kampioenschap binnenhalen. Er moet dan gewonnen worden van VKW.

Voor Achilles is het behoud van de 2e plaats belangrijk, aangezien deze in het licht van de hernieuwde indeling recht geeft op een plek in de 3e divisie volgende seizoen. De nummers 3 en lager spelen volgend jaar in de (nieuwe) 4e divisie of Hoofdklasse. Volgende week uit tegen Roden een overwinning brengt deze 2e plaats in veilige haven en hebben we nog dat hele kleine kansje......