donderdag 1 april 2010

ACV A1 - Achilles 1894 A1: 1-1

"Ze hieven het glas, deden een plas en alles bleef zoals het was"

Dat is de uiteindelijke conclusie na 34 minuten (exclusief blessuretijd) voetballen, het restant van de gestaakte wedstrijd van 17 oktober 2009.

De wedstrijd begon met 11 spelers van ACV tegen 10 spelers van Achilles, met een scheidsrechtersbal op de middenstip. Met een 3-2-4 opstelling stuurde trainer Harold Wekema zijn mannen het veld in. Een alles-of-niets offensief, daar gingen we voor. De volgende spelers mochten starten: Wilpshaar, Westerhof, Korf, Klaassens R, Mulder, Tjong-A-Sie, Victorie, Van Mourik, Betsman, Almishal. Verder kon de trainer beschikken over Van Houten, Mos en Klok.

Beide teams weten dat er gescoord moet worden in korte tijd. het team dat scoort is waarschijnlijk spekkoper. Achilles probeert vanuit een gesloten defensie te spelen, op de 2e bal.

Achilles heeft de meeste kansen op een voorsprong:
- een bal bij de 2e paal wordt door Jeffrey net gemist.
- een voorzet komt op het achterhoofd van Richard en beland net naast de goal
- Jornt wordt diep gestuurd en schiet direct op goal: net naast
- Diverse corners en vrije trappen, die soms ternauwernood weggewerkt worden door de ACV-defensie.

ACV dan? Welgeteld 1 echte grote kans, als een afstandschot door Arne wel wordt gekeerd, maar deze niet klemvast heeft. Dan duikt in eens Kevin de Jonge op voor Arne om de bal binnen te schieten. Arne weet de bal nog net te keren.

Dan:
In blessure tijd een goed lopende aanval en de bal bereikt Romario, die hard uithaalt. De bal zeilt richting lange hoek, iedere fan van Achilles veert op, maar keeper Jordy van der Veen weet de bal nog net te toucheren. De bal gaat net naast.

Scheidsrechter Meints floot voor het einde en dit restant blijft daardoor doelpuntloos. De eindstand is hiermee gebleven zoals deze al was: 1-1.