zondag 18 april 2010

Achilles 1894 A1 - Wildervank A1: 8-2

Woensdag 14 april hebben de Drachtster Boys geen steken laten vallen. Toch lijkt er enige spanning op de ploeg te liggen, want er werd met de kleinst mogelijke overwinning gewonnen (1-0).

Achilles weet derhalve wat het doen moet en dat blijft waarschijnlijk tot het einde zo, namelijk winnen. Elke wedstrijd is feitelijk een finale. En dat weten ook de spelers van mede titelkandidaat Drachtster Boys.

Onder leiding van scheidsrechter Bekendam ging strak op tijd de wedstrijd tegen Wildervank van start. Doordat Wildervank ook rode shirts draagt, speelde de A1 vandaag volledig in het zwart. Assistent scheidsrechter namens Achilles was Jan Zijlstra.

De elf spelers, die van start gingen waren: Wilpshaar, Westerhof, Oosting, Korf, Klaassens R., Mulder, Bodde, Betsman, Van Mourik, Tjong-A-Sie en Klok. Op de bank: Mos, Almishal, Victorie.

In het begin van de wedstrijd ging het aardig gelijk op, maar in de 18e minuut wist Achilles op voorsprong te komen. Jarko laat in eerste instantie de bal te ver van zijn schoen schieten, maar een spurt zorgt ervoor dat hij zijn tegenstander net te snel af is. Los van zijn tegenstander stoomt hij op langs de rechter kantlijn en levert een prima voorzet af. Bij de eerste paal kwam Lothar voor de keeper, maar hij wist wie er achter hem zat en maakte een prima overstapje, waardoor ditmaal Björn Bodde de bal kon binnenschieten: 1-0. (Een vergelijkbaar doelpunt als het 1e doelpunt tegen ACV in de wedstrijd op 27 maart.

Zes minuten later is al weer raak, als Remy goed doorgaat over de linkerkant en de bal achter de verdediging voorlegt. De keeper komt uit, maar Klok is net even eerder bij de bal en lobt hem over de keeper heen: 2-0.

Wildervank deed al snel iets terug. Een aanval leverde uiteindelijk een corner op. Op de zestien-meter lijn werd niet al te scherp gedekt door een van onze voorwaartsen. Daardoor kon de nummer 2 van Wildervank de bal rand 16 in de korte hoek schieten. Hij maakte daarmee de aansluitingstreffer: 2-1.

Als daarmee de gedachte was ontstaan, dat de wedstrijd zou gaan kantelen, dat was niet het geval. Al vier minuten later wist Achilles de voorsprong al weer te vergroten. Een diepe bal wordt door een centrale verdediger niet voldoende weg gekopt en Lothar weet de bal af te pakken. Hij kan nog net een voorzet geven en Romario schiet de bal via de onderkant van de lat in de touwen: 3-1.

In de 38e minuut vuurt Romario van behoorlijke afstand een gekrulde bal richting de kruising van het doel. Je hoorde het publiek al reageren. Ik denk dat velen de bal in het doel zagen verdwijnen, maar die hadden gerekend buiten de doelman van Wildervank, die op katachtige wijze de bal nog wist te keren.

Toch weet Achilles voor rust nog een doelpunt te maken. Een diepe cross-bal belandt in de ruimte voor Vincent, die de keeper het nakijken geeft: 4-1.

Ook werd er nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Klok ontvangt de bal met de rug naar het doel. Hij draait rechtsom open en steekt de bal in de diepte, waar Romario de bal voor de achterlijn oppikt en de bal terug speelt richting penalty stip. Lothar komt richting eerste paal en scoort. De grens staat echter met de vlag omhoog en de scheidsrechter geeft een vrije bal aan Wildervank. Vrij snel daarna is het rust.

In de rust worden een aantal momenten even teruggehaald als leermoment voor de spelers. Verder wordt aangegeven, dat het van belang is niet tegen kaarten op te lopen.

In de 57e minuut wordt de bal door de verdediger van Wildervank teruggespeeld op zijn keeper, die door Klok onder druk wordt gezet. Zijn pass richting de rechtsback wordt door Klok onderschept. Klok draait naar zijn rechterbeen en scoort beheerst in de lange hoek: 5-1

In de 63 minuut een driedubbele wissel: Mulder, Bodde en Korf verlaten het veld. De drie wissels komen erin.

De echte scherpte is er bij Achilles een beetje af. Lange tijd gaat het gelijk op, zonder dat er gezegd kan worden dat Wildervank gevaarlijk is. De kansen die Achilles krijgt worden niet zorgvuldig behandeld.

In de 76e minuut wordt het dan toch 6-1 als Romario Jeffrey inspeelt. Jeffrey speelt in een keer door op de Romario, die was doorgelopen. Romario schiet tegendraads in en de bal verdwijnt in de lange hoek.

In de 82e man een aanval over de rechterkant: Jeffrey zet prima voor en bij de 2e paal wil Aimen de bal binnentikken, echter hij wordt met alle mogelijke middelen tegengewerkt en wordt gevloerd. De scheidsrechter fluit voor een penalty en geeft de enige gele kaart van de wedstrijd. Romario eist de penalty op en scoort beheerst: 7-1

Twee minuten later is het al weer raak als een diepe bal Vincent bereikt, die direct 1 op 1 met de keeper staat. Hij behoudt het overzicht en speelt netjes breed op de meegekomen Jeffrey, die de bal in de touwen jaagt: 8-1.

Net voor tijd valt Jarko uit met een enkelblessure. De reserve-bank is leeg en Achilles moet met 10 man verder. Wildervank weet dan nog tot score te komen, als de verdediging de buitenspelval dichttrekt. Een van de aanvallers van Achilles, die de positie even van Jarko had overgenomen lette niet op, waardoor hij buitenspel ophief. Dit kadootje werd in dank aangenomen: 8-2.

De scheidsrechter fluit af en daarmee besluit hij een uiterst sportieve wedstrijd.

De overige uitslagen van deze mooie lentedag:

Appingedam A1 - Hoogeveen A1: 1-2
Roden A1 - VKW A1: 1-5
CVVB A1 - ACV A1: 1-4

Programma top 5:
Drachtster Boys (19-48): Hoogeveen (thuis), VKW (thuis) en Sneek WZ (uit)
Achilles 1894 (19-45): CVVB (thuis), Roden (uit) en Hoogeveen (thuis).
LAC Frisia (19-39): Appingedam (thuis), CVVB (uit), Roden (thuis)
Sneek WZ (19-37): Roden (thuis), Hoogeveen (uit), Drachtster Boys (thuis)
ACV (19-33): Drachten (uit), Wildervank (thuis) en VKW (uit)

Mocht na de laatste wedstrijd Drachtster Boys en Achilles evenveel punten hebben, zal volgens de regels van de KNVB een beslissingswedstrijd moeten bepalen, wie zich kampioen mag noemen van de 3e divisie H.