vrijdag 19 maart 2010

VKW A1 - Achilles 1894 A1: 1-2

Op 13 maart vertrokken we richting Westerbork om daar aan te treden tegen VKW A1. De begeleiding was van te voren absoluut niet zeker van een gemakkelijke overwinning. De thuiswedstrijd was wel een 5-0 overwinning, maar dat was wel geflatteerd.

We begonnen met Stef Beute op de goal, Klaassens R., Oosting, Berkenpas, Westerhof, Bodde, Mulder, Betsman, van Mourik, Tjong-A-Sie, Klok. Op de bank Mos, van Houten, Almishal. De ziekenboeg is uitgebreid: Jorn Klaassens, Thomas de With, Edwin Hoekstra, Arne Wilpshaar, Jeffrey Victorie. Daarnaast geschorst: Stefan Korf.

Ondanks de waarschuwing vooraf, bleek dat het team niet scherp startte en daardoor in de eerste team minuten al met 2-0 achter had kunnen staan. VKW was gelukkig voor ons niet scherp genoeg in de afronding. Achilles herpakte zich enigszins, maar wist niet echt een vuist te maken.

In de rust een tactische wissel. Keeper Beute kwam centraal in de verdediging te spelen en Remy mocht proberen het doel te verdedigen. Berkenpas verliet het veld in verband met knieklachten, Mos kwam er voor hem in.

In de tweede helft kreeg Achilles meer overwicht, maar ontsnapte af en toe ook wel eens ternauwernood aan het gevaar van VKW. In de 50e minuut dan toch de voorsprong. Een hoge voorzet van de linker zijkant van Jornt Mos richting de 2e paal leek een simpele bal voor de keeper te zijn. Niemand reageerde goed op deze voorzet, ook de verdediging van VKW niet. Niemand.....niet helemaal. Als een duvel uit een doosje sprintte Klok naar voren en sprong mee met de keeper. De keeper had de bal, maar liet deze weer los. Een halve zwaai met een van zijn lange benen en de bal was door Klok in de touwen gejaagd. Protesten van de keeper mochten niet baten. Scheidsrechter Norg wees naar de middenstip (0-1).

Lang heeft Achilles niet genoten van deze voorsprong. Een snelle aanval van VKW leidde tot een aanval, die nog geweerd kon worden. De hoekschop, die het gevolg was, kon ook nog worden weggewerkt, maar de rebound niet. De bal werd weer ingebracht en op de 5-meter lijn hard ingekopt. Gelegenheidskeeper Remy kon deze bal niet keren en daarmee was het in de 52e minuut al weer gelijk (1-1).

In de 66e minuut een dubbele wissel. Betsman en van Mourik verlaten het veld, Almishal en Van Houten zijn hun vervangers. Het heeft enkele omzettingen in het veld tot gevolg.

In de 72e minuut komt Achilles weer op voorsprong. Na een overtreding door VKW krijgt Achilles een vrije bal aan de rechterzijde van het veld. Jarco staat achter de bal en zet de bal prima voor naar de 2e paal. Tower Beute springt hoger en weet de bal goed te raken en scoort de 1-2.

Nog 18 minuten spanning. VKW ging meer en meer op de aanval spelen, hierdoor ontstond er wel ruimte voor counters van Achilles, maar zonder succes. Ook VKW wist niet meer te scoren. Scheidsrechter Norg floot af en wist de wedstrijd zonder kaarten tot een goed einde te brengen.