maandag 29 maart 2010

Appingedam A1 - Achilles 1894 A1: 0-7

De wedstrijd uit tegen Appingedam A1 stond volgens de KNVB-kalender gepland op 3-april-2010, de zaterdag van het Paasweekend. Dit weekend is al jaren het weekend van de Top of Holland Trophy en Achilles 1894 A1 wordt geacht aan dit toernooi deel te nemen. Om die reden werd, dankzij de medewerking van de vv Appingedam (waarvoor onze hartelijke dank), de wedstrijd verplaatst naar de avond van 25 maart.

De basis voor deze wedstrijd werd gevormd door Wilpshaar, Westerhof, Korf, Oosting, Klaassens R., Almishal, Bodde, Mulder, Tjong-A-Sie, van Mourik en Klok. Op de reservebank namen plaats: Betsman, Mos, Victorie, Berkenpas en Klaassens J.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Schaap begon de wedstrijd rustig, waarbij beide partijen elkaar aan het aftasten waren. Het eerste noemenswaardige moment vond plaats in de 10e minuut, toen Aimen een flinke tik kreeg op de rand van de 16-meter. Een minuut later weer een overtreding net buiten het strafschopgebied. Het slachtoffer was Richard, de maker van de overtreder (de nummer 3 van Appingedam) kreeg een gele kaart.

De vrije bal, die we hieruit kregen werd door Stefan hard in de muur geschoten en kaatste voor de voeten van Remy, die Richard in de diepte stuurt. Richard kapt zijn directe tegenstander uit en scoort in de lange hoek, via de binnenkant paal (0-1).

De eerdergenoemde nummer 3 van Appingedam, Lars Mulders, maakte de ene overtreding na de ander en werd iedere keer gewaarschuwd door scheidsrechter Schaap. In de 25e minuut vond hij het genoeg na de zoveelste overtreding en zond de spelers met een 2e gele kaart (gevolgd door de rode) van het veld.Een minuut later is het weer raak, als Romario een bal ver buiten de 16-meter op z'n slof neemt en de bal de kruising invliegt (0-2). De wedstrijd kabbelt rustig door en in blessure tijd loopt Remy tegen een gele kaart op voor een onnodige overtreding.

In de rust wisselt de trainer: Almishal blijft in de kleedkamer achter en Betsman mag in de tweede helft beginnen. In deze tweede helft wordt de score verhoogd naar de uiteindelijke 0-7 eindstand. Op een rijtje:

51e minuut: 0-3, Richard scoort na een steekbal van Romario. Hij kapt de keeper uit en scoort in de lange hoek.

Dan duurt het even en zijn er eerst drie wisselbeurten:
53e minuut: wissel: Berkenpas voor Oosting.
60e minuut: wissel: Victorie voor Van Mourik.
68e minuut: wissel: Mos en Klaassens J. voor Bodde en Mulder.

Koud in jet veld en Mos heeft een goede actie, die een hoekschop oplevert. Uit deze hoekschop scoort Jorn de 0-4, het is zijn eerste balcontact.

80e minuut: 0-5, Romario wordt vrijgespeeld aan de rechterkant van het doel. Hij legt de bal opzij en gunt hem zodoende aan Klok.

84e minuut: 0-6, een goede actie van Vincent, die vervolgens Jeffrey wegstuurt, die de bal tegen de verwachting in niet zelf op goal schiet maar over de 5 meter lijn breed legt, waardoor Mos scoort.

86e minuut: 0-7, Jorn scoort zijn tweede van de avond (binnen 20 minuten), als een diepe bal op Klok wordt teruggelegd richting rand 16-meter, waar Jorn de bal uit stand in de kruising legt.

Een minuut later fluit scheidsrechter Schaap (2,5 minuut voor tijd volgens mijn klokje) voor het eind van deze wedstrijd en nemen we 3 punten mee naar huis plus een mooie "boost" voor het doelsaldo.