dinsdag 30 maart 2010

Achilles 1894 A1 - ACV A1: 3-0

Twee dagen na de grote overwinning op Appingedam, staat vandaag de wedstrijd tegen ACV op het programma. Een wedstrijd met toch een speciaal karakter, een echte derby. Tevens zit bij een ieder toch wel de gestaakte wedstrijd uit bij ACV in het hoofd. Deze wedstrijd moet nog worden afgerond en staat gepland voor 01-april.

Vandaag startte de volgende elf spelers: Wilpshaar, Westerhof, Oosting, Korf, Klaassens R., Mulder, Bodde, Betsman, Tjong-A-Sie, Van Mourik, Klok. Verder had de trainer de beschikking over Victorie, Mos, Berkenpas, Van Houten en Klaassens J., die op de bank plaatsnamen. Langs de lijn wapperde Hendrik Smeenge op de juiste momenten met de vlag.

Er zat in het begin veel spanning in de wedstrijd. Dat heb je natuurlijk met een derby, vooral als de tribune vol zit. Achilles komt al snel op voorsprong, als Jarco langs de rechter zijlijn oprukt en een goede voorzet aflevert. Lothar wist wie er achter hem zat en maakte een prima overstapje, waardoor Stefan Klok de bal kon binnenschieten (9e min. 1-0)

De spanning bleef en af en toe was het rommelig, maar toch kon ACV niet echt gevaarlijk worden. De organisatie stond feitelijk goed. De gevaarlijkste momenten ontstonden door vrije trappen, echter geen succes aan beide zijde.

In de rust wordt er een wissel toegepast. Lothar mag douchen en Jornt neemt zijn plaats in. Tevens wordt het systeem van spelen aangepast, om meer grip te krijgen op het middenveld.

In de 55e minuut veert iedereen weer op, als Stefan Klok, na een actie van Romario, de bal ontvangt en op goal schiet. De bal belandt echter op de paal aan de korte hoek zijde.

Drie minuten later krijgt Achilles een vrije trap even net buiten de 16-meter. Stefan Korf staat achter de bal. Hij bezorgd de bal op maat bij Richard, die de bal op de lat kopt. De bal stuitert het veld weer in en belandt in de buurt bij Jornt. Hij pikt de bal op en schermt deze af voor een opkomende ACV-er, die hem van de achterzijde raakt. De scheidsrechter fluit resoluut en wijst naar de stip. Penalty's zijn een kolfje naar de hand van Richard: 2-0.

ACV heeft eigenlijk maar een echt gevaarlijk moment, als in de 73e minuut een aanval opzet over hun linkerkant. De nummer 7 van ACV wordt goed in stelling gebracht, maar zijn schot had onvoldoende kracht.

Jornt, die al een wedstrijd in de benen had werd gewisseld voor Nick.

In de 87e minuut wordt Jeffrey, die in het veld was gekomen voor Vincent, door Richard de diepte ingestuurd. Hij drijft de bal iets te ver voor zich uit en ACV-goalie Jordy van de Veen komt z'n doel uit. Beide maken een sliding naar de bal, maar Jeffrey is net iets sneller en weet de bal richting de as van het veld te spelen. Daar was Romario op het juiste moment om de bal in de touwen te jagen (3-0).

Jorn komt er nog in voor Stefan Klok. Richard verliet in blessure tijd het veld, dit als gevolg van een hardnekkige kramp in zijn rechter kuit.

Een belangrijke overwinning, die met veel vreugde gepaard ging. Het bleef dan ook nog lang rumoerig in het clubhuis van Achilles 1894.