zondag 21 maart 2010

Drachten A1 - Achilles 1894 A1: 0-3

Het is zaterdag 20-maart en de tegenstander van vandaag is vv Drachten A1. Dit team staat op een 11e plaats in de competitie. De thuiswedstrijd werd met 7-0 gewonnen. De opdracht was dan ook duidelijk: 3 punten mee naar huis, want we willen in de race om het kampioenschap blijven.

De leiders vertrokken vanuit Assen met 9 spelers. Twee spelers gingen rechstreeks naar Drachten en de reserves zouden nakomen vanuit Groningen, na de wedstrijd met A2. Ook trainer Wekema kwam later, omdat hij aanwezig was bij de wedstrijd GRC Groningen A1 - Achilles 1894 A2.

De wedstrijdbespreking was kort, omdat scheidsrechter Hof al vroegtijdig aangaf te willen beginnen. Beide teams kwamen gezamenlijk het veld op. Er werden over en weer handjes geschud.

De eerste helft ging van start met de volgende elf spelers: Wilpshaar, Westerhof, Oosting, Korf, Klaassens R., Betsman, Bodde, Mulder, Tjong-A-Sie, Van Mourik, Klok.
Op de bank namen plaats: Van Houten, Almishal en B-junior Serkan Dogruyurek

Het was de bedoeling deze wedstrijd scherp te beginnen, echter vandaag was de noodzakelijke "spirit" niet aanwezig. In plaats van de bal lekker rond te laten gaan en zo de defensie van Drachten stuk te spelen, wordt er teveel gelopen met de bal. Drachten houdt de defensie gesloten en probeert met de lange bal te gokken op de counter. Af en toe levert dat best gevaarlijke situaties op.

Toch weet Achilles op voorsprong te komen in de 29e minuut. Lothar wordt aangespeeld door Romario. Lothar staat in de 16 meter en heeft een tegenstander in de rug en staat met de rug naar de goal. Een snelle, korte draai en een schot op de goal. De sterke keeper van Drachten heeft hier echter geen antwoord op en daarmee staat de 0-1 op het scorebord. Het is tevens de ruststand.

In de rust wordt het spel doorgenomen en trainer Harold geeft nogmaals aan dat het tempo, de balsnelheid omhoog moet en de ruimte gezocht moet worden.

In de tweede helft blijkt dat Drachten A1 het nog niet heeft opgegeven en probeert meer druk te brengen. Maar ook Achilles probeert lijn in het spel te brengen. De eerste goede kans is voor Romario in de 48e minuut, als hij alleen voor de keeper komt en direct uithaalt, maar de Drachter goalie redt op miraculeuze wijze.

In de 64e minuut resulteert dat in een voorzet vanaf de achterlijn, die dwars door het 5-meter gebied gaat, echter als een geluk is er niemand van Drachten om de bal binnen te tikken. Het was de kans op 1-1 geweest. De bal wordt "weggeroeid" naar voren. Een van de centrale verdedigers van Drachten krijgt de bal niet onder controle en wordt gedubbeld door Romario en Lothar. Lothar heeft uiteindelijk de bal en ziet Stefan Klok opkomen in de as van het veld. Met een droge knal verdwijnt de bal in de rechter onderhoek achter de keeper in de touwen (0-2).

Van Houten en Almishal worden ingebracht voor Bodde en Tjong-A-Sie. Ook Serkan komt nog in het veld in de plaats van Lothar. Vlak voor tijd wordt de eindstand bepaalt. Een aanval van Achilles met Richard aan de bal, die het strafschopgebied binnendringt. Vervolgens wordt hij van achteren onderuit gehaald. De scheidsrechter fluit en wijst naar de stip. Tevens tovert hij de rode kaart uit zijn zak en toont deze aan de dader. Aimen mag de penalty nemen en doet dit zoals het hoort (0-3).

De conclusie is dat we 3 punten gepakt hebben, maar dat we de wedstrijd maar snel moeten vergeten. Toch was het een goed weekend, want bij thuiskomst bleek dat koploper Drachtster Boys bij LAC Frisia het onderspit had gedolven. Hierdoor is de achterstand voor onze jongens geslonken tot 3 punten.