maandag 1 maart 2010

Achilles 1894 A1 - LAC Frisia A1: 5-1

We schrijven zaterdag 27 februari en de jongens van A1 moeten aantreden tegen LAC Frisia. Het betreft de wedstrijd die oorspronkelijk gepland stond voor 6-februari, maar toen lag Nederland nog onder een wit sneeuwdek.

Het elftal is niet compleet. Zo zijn er spelers met blessures en spelers, die nog op vakantie zijn. Meest opvallende zaak betreft de positie van de doelman. Vandaag staat Stef Beute namelijk onder de lat. Voor de winterstop speelde Stef in het hart van de defensie van de A1, na de winterstop zet hij zijn carrière voort bij het 2e elftal. Maar vandaag dus nog even de sluitpost bij de A1.

De volgende elf spelers betreden het veld: Beute, Berkenpas, Oosting, Korf, Klaassens R., Westerhof, Mulder, Bodde, Victorie, Tjong-A-Sie, Klok. Op de bank nemen plaats: Betsman, Klaassens J., van Houten. Wij danken Kevin Bodde voor het hanteren van de vlag deze middag.

De boys gingen goed van start en wisten al snel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Al na 5 minuten staat de 1-0 op het scorebord, als Romario met een steekbal voor de keeper wordt gezet en deze passeert. In de defensie is het echter af en toe billen knijpen. Oplettendheid gecombineerd met een onzorgvuldige breedtepass, die wordt onderschept leidt in de 13e minuut tot de gelijkmaker (1-1).

Door de gelijkmaker is het team enigszins van slag. Een aantal spelers waren niet geheel bij de les of hadden de kop er niet bij. In deze fase loopt Korf tegen een onnodige gele kaart op. Toch wordt voor rust de leiding weer gepakt. Björn pikt de bal aan de rechterkant van het veld op en stoomt langs de zijlijn op. Hij levert een perfecte voorzet bij de eerste paal af, waar de bal door spits Stefan achter de keeper wordt getikt (2-1).

In de rust laat trainer Harold weten, wat hij er van vindt. Hij geeft aan dat hij verwacht dat het team in de 2e helft beter bij de les is en de wedstrijd snel op slot gooit.

In de 52e minuut is het dan zover, als spits Stefan de diepe bal op perfecte wijze verlengd op Romario, die sneller is dan de centrale verdediger en voor hem weet te komen. Hij komt oog in oog met de keeper, kapt naar rechts weg en weet de bal in het lege doel te plaatsen (3-1).

Daarna twee wissels: in de 68e minuut verlaat Klok het veld en wordt vervangen door Betsman, in de 75e minuut komt van Houten in het veld voor Victorie.

Betsman wordt een aantal keren goed weggestuurd, waardoor hij zijn snelheid goed kan benutten. In de 78e minuut wordt hij bij zo'n rush in de 16 meter gevloerd. Het leverde de nummer 4 van Frisia zijn 2e gele kaart op, welke werd gevolgd door de kaart met de rode kleur. Bodde maakte een opmerking, die hem een gele kaart opleverde. De penalty die er op volgde, werd door Richard perfect genomen (4-1).

Zes minuten later wordt de eindstand bepaalt. Mart onderschept de bal op de middenstip en speelt de naar rechts af naar Jarco en loopt zelf de diepte in. Jarco ziet de loop-actie en speelt de bal met een mooie boog achter de verdediging, waar deze door Mart weer wordt opgepikt en vervolgens de keeper passeert (5-1).

Als vervelend toetje kreeg Romario nog een gele kaart voor een opmerking richting een tegenspeler, die hem eerst wat toeriep. Ook deze speler kreeg van scheidsrechter Meints een gele kaart. Het totale aantal kaarten in deze wedstrijd: 3 x geel voor Achilles, 4x geel (1x rood) voor LAC Frisia.

5. Frisia : 13 - 21

Volgende week staat weer een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander is dan Wildervank A1, dat op een 9e plaats staat (12 gespeeld, 11 punten).