donderdag 11 maart 2010

Oefenwedstrijd 10-maart-2010

In de ochtend van woensdag 10-maart werd er een oefenwedstrijd vastgesteld. De tegenstander is het regioteam Kanaalstreek. Een team gevormd door spelers van verenigingen als Valthermond, Nieuw-Buinen, Ter Apel etc. Sommige spelers spelen in de A1, anderen spelen al in het 1e elftal van hun vereniging. Het regioteam bestaat nu uit zo'n 30 spelers, maar wordt uiteindelijk teruggebracht naar zo'n 18 spelers. Deze groep gaat uiteindelijk naar een toernooi in Spanje.

Omdat veel spelers van de selectie van Achilles juist die avonden, waarop niet getraind wordt, actief zijn met andere zaken, zoals het verdienen van euro's, kreeg trainer Harold te maken met veel afmeldingen. De spelersgroep werd aangevuld met een aantal A2 en B1 spelers.

De wedstrijd werd begonnen met de volgende elf spelers:
Marc Klaassens (B1), Jansen (B1), Korf, Oosting, Most, Victorie, van Houten, Tsjong-A-Sie, Eising, Almishal, Klok. Yonathan Ahlers (B1) begon op de bank.

De wedstrijd begon in hoog tempo. Al vanaf de aftrap had Achilles een goede kans op een voorsprong en even later was het alweer bijna raak. De bezoekers kwamen echter op voorsprong. De defensie was niet bij de les, toen de bal werd voorgezet vanaf onze linkerkant en de bal bij de 2e paal werd afgerond (0-1). Achilles herpakte zich daarna snel en uit de vele kansen werd uiteindelijk op een voorzet van Jeffrey de 1-1 gescoord. Ook bij het volgende doelpunt was Jeffrey betrokken in de voorbereiding. Zijn doorzetten op de rechterflank en de voorzet die door hem werd afgeleverd, resulteerde in de 2-1. Tien minuten voor het rustsignaal de 1e wissel: Ahlers voor Eising. Nog voor rust kwam Achilles op 3-1.

na rust was ook het eerste kwartier voor Achilles. Hierin werd de voorsprong vergroot naar 4-1. Daarna raakte de klad er een beetje in. Jornt Mos had last van een knietje in zijn bovenbeen en verliet het veld. Eising kwam weer binnen de lijnen en er werden enkele spelers op andere posities gezet.

De druk van de bezoekers werd wat groter en dat resulteerde in de 4-2. Toen Romario het veld moest verlaten wegens een blessure, kwam Achilles met 10 man te spelen. De druk van de tegenstanders nam daartoe steeds meer toe. Achilles kwam weinig verder dan proberen de voorsprong vast te houden. Dit lukt niet helemaal, aangezien de bezoekers nog de 4-3 wisten te scoren. Scheidsrechter Henk Roewen (bedankt maar weer!) vond het na 2 keer 45 minuten wel welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd.