vrijdag 19 maart 2010

Achilles A1 verslaat Muntendam 1 (ZO)

Op donderdagavond 18 maart stond de oefenwedstrijd tegen het eerste zondagelftal van Muntendam op het programma. De trainer van Zondag 1 aldaar is een oude bekende voor Achilles, namelijk Theo Migchelsen, die dit seizoen, maar ook het volgende seizoen daar de hoofdtrainer is. Dit team speelt in de 3e klasse C en bezet de 10e plaats (13 gespeeld, 16 punten).

De volgende spelers begonnen aan de wedstrijd: Wilpshaar, Westerhof, Oosting, Korf, Klaassens R., Almishal, Bodde, Mulder, Van Mourik, Victorie, Klok. Op de bank: Berkenpas, van Houten, Betsman, Klaassens J.

Het concentratie-spook was ook in Muntendam aanwezig. Neem daarbij het hogere starttempo van deze wedstrijd en al snel werd er aan de deur van het doel van Arne gerommeld. De waarschuwing was aan dovemansoren besteed. Na 7 minuten was het al raak. Uit een hoekschop ontstond het gevaar en de bal werd onvoldoende weggewerkt, waardoor de bal uiteindelijk achter keeper Arne in het netje lag (1-0). Achilles was van slag en dat had tot gevolg dat 2 minuten het al weer raak was, na een ietwat nochalante inspeelpass vanuit de centrale verdediging (2-0). Achilles was even de weg kwijt, maar begon toch grip op het spel te krijgen. Toch kon het niet voorkomen, dat Muntendam wederom tot scoren kwam. Na een kwartier voetballen, moeten we constateren, dat Muntendam 5 keer gevaarlijk is geweest en 3 keer wist te scoren. Daarna kreeg Achilles A1 echt meer grip op de wedstrijd en creëerde de eerste kansen, maar kwam niet tot scoren. Daarmee was de russtand bepaalt: 3-0.

Berkenpas,, Van Houten en Betsman werden ingebracht. In de tweede helft ging in het begin de strijd gelijk op, al was er al wel een overwicht voor Achilles zichtbaar. Toch wist Muntendam nog verder uit te lopen. Een steekbal bereikte de linksbuiten, die in buitenspelpositie leek te lopen, maar grensrechter De With hield de vlag naar beneden. Daardoor kwam de Muntendammer aanvaller in een een-op-een situatie met Arne en wist te scoren.

Vanaf dat moment begon de Achilles-motor op volle toeren te draaien. Het regende kansen, echter niet allen werden benut. Achilles is met een inhaalrace bezig, en weet na vier uitgespeelde doelpunten weer langszij te komen (4-4). Het is de schrijver dezes onbekend, wie allemaal gescoord hebben. Ondertussen wordt er doorgewisseld en ook Jorn Klaassens komt in het veld, terug van een slepende blessure.

Na weer een uitgespeelde aanval komt Achilles zelfs op voorsprong (4-5). Op dat moment nog zo'n kleine 10 minuten op de klok. Muntendam richt zich meer en meer op de aanval. Een goede aanval met een schot op doel wordt door Arne gekeerd ten koste van een hoekschop. De hoekschop wordt weggewerkt, maar uit de rebound wordt toch gescoord, omdat de bal onderweg net voldoende van richting wordt veranderd (5-5).

Achilles A1 gelooft er echter nog wel in en trekt weer ten strijde. De pijp lijkt bij de tegenstanders leeg. Meer dan verdient weet de A1 een minuut voor het einde van de wedstrijd de winnende goal te scoren, zodat uiteindelijk 5-6 op het scorebord staat.

Scheidsrechter de Groot had de wedstrijd goed onder controle en we moeten constateren, dat het faire en enerverende wedstrijd is geweest, met een bijzonder scoreverloop.