zaterdag 3 oktober 2009

Wildervank A1 - Achilles 1894 A1: 0-3

Het waaide behoorlijk op sportpark Wildervank. Gelukkig bleven zware stortregens uit. Met 11 spelers waren we afgereisd. Twee spelers zouden "nabezorgd" worden na eerst een helft bij A2 te hebben gespeeld. Dat een goede voorbereiding toch echt wel belangrijk is, daar kwam de keeper vandaag achter, toen bleek dat hij geen kousen in de tas had. Gelukkig was Wildervank genegen een set rode kousen beschikbaar te spelen (ook via dit medium nogmaals bedankt). Toen we op het veld stonden, bleek dat een extra keepersshirt in een andere kleur ook handig is. Wildervank speelde namelijk in zwart shirt, witte broek en rode kousen. Het leek net of Arne, in zijn outfit, als diepste spits van Wildervank fungeerde.

De basis bestond vandaag uit Wilpshaar, de With, Oosting, Korf, Victorie, Bodde, Mulder, Betsman, van Mourik, Beute. Het vlaggen werd vandaag uitstekend verzorgd door Jornt Mos, die weer herstellende is van zijn bleussure.

De wedstrijd was koud begonnen of het eerste feit was daar. Lothar werd de diepte ingestuurd. In het 16-meter gebied besloot Lothar niet op het doel te schieten (hij was los), maar hij draaide terug en daarbij werd hij door een verdediger omver getrokken. De scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de stip. Richard is strafschopnemer nummer 1 en dat deed hij met precisie: 0-1.

Dit vroege doelpunt was een goede opsteker voor het vervolg van de wedstrijd, echter vanaf de 15e minuut laat Achilles zich toch door Wildervank uit het spel halen. We hebben wel de overhand, maar het gaat niet soepeltjes. De bal gaat te weinig rond.

Pas in de 24e minuut komt er weer even een opleving, als de bal van Thomas via Lothar bij Richard aan de rechterflank terechtkomt. Richard zet goed voor, maar de verdediger kopt de bal net voor het hoofd van Stef weg. De rebound, die daarop volgt wordt door Vincent net naast geschoten.

In de 35e minuut is het dan toch weer raak. Het begint met een vrije bal recht voor het doel. Er wordt door Wildervank een muur geplaatst, echter de vrije trap wordt beheersd ingespeeld op Richard, die helemaal vrij staat in de 16. De bal schiet iets te ver van zijn voet om direct te kunnen scoren, maar hij blijft in balbezit en weet na een kleine omzwerving de bal weer voor de goal te krijgen, waar Lothar deze erin "rommelt": 0-2.

Wildervank is niet bij machte echt gevaarlijk te worden. Het probeert het wel, maar de verdediging van Achilles weet elke aanval toch onschadelijk te maken, ook al is daar soms het nodige kunst en vliegwerk voor nodig. Toch gaat Achilles na het 2e doelpunt weer beter voetballen.

Vlak voor rust wordt de voorsprong nog verder uitgebreid. Een aanval over rechts en Jeffrey weet een goede voorzet af te leveren bij de tweede paal, waar Vincent de bal met het hoofd teruglegt naar Bjorn. Bjorn hakt de bal richting doel, waar Stef de bal op doel schiet. De keeper weet de bal twee keer te pareren, maar bij de derde poging van Stef ligt de bal echt in de touwen: 0-3.

In de rust geeft Harold weer een scala aan aanwijzingen en wijst op de slordigheden bij deze en gene. Verder geeft hij aan dat het spel sneller moet, 1 keer raken, de bal het werk laten doen.

De tweede helft proberen de mannen het wel, zijn ook duidelijk de bovenliggende partij, maar de vele kansen worden niet "afgemaakt". Tot de 16-meter van de tegenstander gaat het wel, maar de finesse om het af te maken ontbreekt.

Trainer Harold brengt inde 68e minuut zijn twee wissels in. Thomas en Jeffrey verlaten het veld en Stefan en Jorn komen er in. Stefan komt als schaduwspits te spelen en Jorn wordt op het middenveld in gebracht. Nog maar twee minuten in het veld heeft Stefan een grote kans. Waar hij echter zelfzuchtig had moeten zijn, speelde hij de bal opzij en daarna was het moment voorbij.

Weer enkele minuten later speelt Vincent, die nu over de rechtervleugel zijn acties maakte, de bal hoog naar schaduwspits Stefan, die met het hoofd de bal over de keeper in de lange hoek probeert te krijgen. De bal gaat echter net naast.

Het restant levert geen te noteren bijzonderheden meer op. De scheidsrechter fluit op tijd af, want donkere wolken pakken zich samen boven het Wildervankster sportpark. Drie punten in de knip, dat is het resultaat van deze middag en daarmee blijven we in ieder geval meedoen voor het linkerrijtje en kunnen we weer naar boven kijken.

Volgende week thuis tegen VKW en dan moet de ploeg er weer echt staan, want VKW is toch duidelijk andere koek.