zaterdag 24 oktober 2009

Achilles 1894 A1 bekert verder....

Op de tweede zaterdag van de herfstvakantie gaan we met 16 spelers naar Peize, waar we moesten aantreden om de KNVB beker tegen de A1 uit dit dorp in de kop van Drenthe. De plaatselijke voetbalvereniging is de club waar onze, helaas geblesseerde speler Jarco Westerhof, zijn basisopleiding heeft genoten.

Voor de wedstrijd een uitgebreide bespreking, waar ook nog even enkele feiten uit de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen Rolder Boys de revue passeerde. Vandaag moest het duidelijk anders.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gorter en hij werd namens Achilles geassisteerd door Wil Mos. De volgende spelers mochten het veld betreden: Wilpshaar, Berkenpas, Korf, Klaassens R., Bodde, Mulder, Mos, van Houten, Betsman, Klok, Victorie.

Na 1 minuut spelen vroegen we ons op de bank al af of de speech van de trainer wel "geland" was. Het ontbrak het team volledig aan scherpte, wat bijna direct werd afgestrafd door Peize. De eerste helft was een matte vertoning. Als er een samenvatting van gemaakt zou moeten worden door de NOS, is er maar een moment dat noemenswaardig is. Dit moment vindt plaats na welgeteld 44 minuten. Peize heeft een corner en deze wordt afgeslagen. Een diepe bal naar voren komt bij Richard, die na een korte rush de bal voorzet en voor de goal duikt Vincent op die de bal in een keer in de touwen volleert. Hiermee staat dan de 0-1 op het scorebord.

In de rust uit de trainer zijn teleurstelling en besluit tot drie wissel. Daar waar bijna alle spelers wel voor een wisselbeurt in aanmerking kwamen, verlieten Victorie, van Houten en Klok het veld. De invallers waren Beute, van Mourik en Almishal.

De tweede helft liet een beter voetballend Achilles zien. Nog bij lange na niet het gewenste niveau, maar er leek toch wat meer drive in te zitten. Deze drive had wel tot gevolgd dat Stefan in de 8e minuut naar het oordeel van de scheidsrechter iets te stevig inkwam, waarvoor hij de gele kaart te zien kreeg.

Slechte momenten worden afgewisseld met goede momenten. Zo werd er in de 12e minuut goed veldspel vertoont, Stefan schuift op naar het middenveld en krijgt de bal ingespeeld en schiet op doel.

Zeven minuten later wordt er onvoldoende gepraat in de defensie en een hoge bal schiet door. Arne komt uit zijn doel en probeert de bal, die naar ieders idee waarschijnlijk niet meer bereikt was door de nummer 10 van Peize, toch te onderscheppen middels een sliding. Niet de bal, wel de man en dat binnen de 16 meter. Resultaat van deze domme overtreding is een gele kaart en een penalty, die onberispelijk wordt ingeschoten. Hiermee is de stand weer in evenwicht: 1-1

Het kwartje lijkt weer te vallen en er wordt weer even goed gebald. Een aanval over links in de 21 minuut, waarbij Remy opstoomt richting doel en op het juiste moment Stef inspeelt. Stef verlengd met een voetbeweging de bal naar Richard, waardoor hij een ideale schietpositie heeft. De keeper van Peize, een talentvolle B-junior, redt prima. Slechts 1 minuut later is het dan toch raak vanuit een vrije bal vanaf rechts, genomen door Stefan. De bal komt bij de 2e paal en wordt door Nick binnengetikt: 1-2.

Na een klein half uurtje in de 2e helft wordt Korf gewisseld. Hij heeft een tikkie gekregen en ondervind hier toch last van. De With komt hem vervangen en voor hem zijn het de eerste speelminuten na 2 weken neusblessure.

Vrij snel na de wissel volgt er een aanval over de rechterkant. Een van de centrale verdedigers speelt Thomas in, die de bal steekt op Richard. Richard draait door en levert een niet te missen voorzet af aan Lothar, die er alleen maar tegen aan hoefde te lopen. Dat deed hij op de juiste manier, waardoor de 1-3 op het scorebord kwam.

Even later maakt de trainer ook gebruik van de 5e wissel. J. Klaassens komt in het veld, na 2 weken blessure, en vervangt Betsman.

Het enige nog noemenswaardige feit van Achilles zijde in de 2e helft is de gemiste kans van Richard. Na een goede steekbal van Aimen op Lothar, die vervolgens werd breedgelegd, had Richard een open schietkans, maar de bal ging naast.

De scheidsrechter floot af en dus is de volgende ronde in de beker veiliggesteld. In deze volgende ronde zal er beter spel op de mat gelegd moeten worden, omdat het
niveau van de tegenstanders alleen maar beter wordt.