woensdag 28 oktober 2009

Achilles 1894 A1 - Drachten A1: 7-0

We schrijven dinsdagavond 27 oktober. De inhaalwedstrijd tegen Drachten A1 staat op het programma. Deze wedstrijd kon 26 september geen doorgang vinden als gevolg van vele zieken in het Drachtenkamp. Ook op de dag van de wedstrijd kreeg de leider veel afzeggingen. Het heeft Drachten wel een straf opgeleverd: 3 punten in mindering.

De leider van Drachten gaf aan niet geheel compleet te zijn. Hij had drie B1-spelers meegenomen. Trainer Harold had vandaag 13 spelers, inclusief 1 B1 speler, tot zijn beschikking. Vier spelers moesten vanavond mee met A2, drie spelers in de "ziekenboeg".

De volgende 11 spelers mochten beginnen: Wilpshaar, Oosting, Beute, Korf, Klaassens R., Tjong-A-Sie, Bodde, Mulder, Mos, van Mourik, Betsman. Op de reservebank: Victorie, Berkenpas. Vlagger van Dienst was Nico de With. De wedstrijd werd gespeeld onder de leiding van scheidrechter Meints uit Grootegast.

Achilles ging voortvarend van start en was al snel gevaarlijk over de rechterkant waar onze B1-er over het been ging van een B1-speler van Drachten. De scheidsrechter floot en kwam snel aangerend en constateerde dat de overtreding binnen de 16-meter had plaatsgevonden en wees naar de penaltystip. Standaard wordt deze genomen door Richard en ook nu zonder enig probleem bolde in de 3e minuut het net: 1-0.

De carrousel op het middenveld draaide in hoog tempo en de opbouw van achteruit liep als een trein. Ongeveer in de 10e minuut een aanval over links, Richard was daar in het gat gedoken en leverde een prima strakke voorzet af, die bij de 2e paal door Romario werd binnengetikt: 2-0.

Drachten kon echt niet gevaarlijk worden. Door het goed omschakelen en doordekken waren ze de bal al weer snel kwijt. Dat ook de backs goed hun opkomende rol zo nu en dan speelde blijkt uit het 3e doelpunt na pakweg 30 minuten. Door wat driehoekjes kwam Remy over de linkerflank op en leverde een prima voorzet af. Romario nam de bal uitstekend aan, even de bal opzij, waardoor een tegenstander op het verkeerde been stond. Vervolgens een snoeihard schot, die de keeper van Drachten waarschijnlijk alleen maar gehoord heeft: 3-0.

De trainer gaf in de rust aan, dat hij uitermate tevreden was over het vertoonde spel. "Het is genieten langs de zijlijn". Maar..... een wedstrijd duurt 2 x 45 minuten, dus we moeten attent blijven en in ieder geval achterin op zijn Vermeegens de "nul" houden.

De 2e helft gaat van start. De beste manier om de "nul" te houden is ver van het eigen doel te voetballen en druk naar voren te houden. Blijven aanvallen is dan weer een extra dimensie erin. Dat laatste blijven we doen. In de 46e minuut al een aanval door het midden, waarbij Vincent wordt ingespeeld, die de bal laat vallen op Lothar. Lothar steekt op Richardm diue de bal vervolgens over de keeper lobt: 4-0.

Amper drie minuten later is het alweer raak als Stefan vanuit de defensie oprukt en de bal diep geeft in de ruimte op links. Vincent sprint achter de bal aan, snijd vervolgens naar binnen en schiet de bal met de binnenkant voet in de lange hoek: 5-0. Dit doelpunt wordt uitbundig door hemzelf gevierd!

Drachten probeert wel te voetballen, maar het wil niet lukken. Er wordt geprobeerd meer na voren te voetballen, maar ze zijn in de 1e helft eigenlijk al stuk gespeeld. Ze laten meer gaten vallen. Bij Achilles is er nog kracht genoeg om het spel voort te zetten, echter de precisie in bijv. de passing neemt af.

Na een klein kwartiertje in de tweede helft komt dan toch de 6-0 op het scorebord, als Richard een doeltreffend schot op de goal plaats, na een pas door het midden van Bodde.

Hierna komen de wissel. Bij 60 minuten komt Berkenpas in het veld voor Tsjong-A-Sie en gaat centraal in de defensie spelen. Vijf minuten later komt Victorie erin voor Bodde. Victorie begint van links, waardoor Mos naar binnen komt te spelen.

De keeper van Drachten weet een aantal andere inzetten van Achilles (Stef 2x en Richard 1x) te keren en voorkomt hiermee uiteindelijk dubbel cijfers. Toch wordt het uiteindelijk een 7-klapper. Stef scoort in 2 keer na een steekpass van Vincent.

Wat wel vervelend was, was de gele kaart die een van onze spelers in de 88e minuut (!) kreeg toen hij volgens de scheidsrechter "met woord of gebaar te kennen gaf het niet eens te zijn met de beslissing van de scheidsrechter". Of de woorden van deze speler nu voor de scheidsrechter of een tegenspeler bedoeld waren, bepaalde woorden horen niet op een voetbalveld thuis, en ook daar hebben een aantal spelers van Achilles A1 nog wat (af) te leren.

Als gevolg van deze overwinning stijgt de A1 natuurlijk op de ranglijst en wel van plaats 8 naar plaats 5 en staan daarmee in punten gelijk met ACV. Aan kop gaat Drachtster Boys, die nog geen punten gemorst heeft (21 uit 7), met daaronder 3 ploegen met 13 uit 7, te weten Sneek Wit Zwart, VKW en LAC Frisia.