woensdag 21 oktober 2009

Rolder Boys A1 - Achilles A1: 1-2

Afgelopen zondag de derby Achilles 1-Rolder Boys 1 in de 2e klasse L. Op een doordeweekse woensdagavond de derby Rolder Boys A1 - Achilles A1. In huize De With is er nog een extra lading: het team van Jan Willen tegen het team van Thomas. Thomas was er helaas niet bij als gevolg van een gebroken neus, opgelopen in de wedstrijd tegen VKW.

Met 12 spelers was Achilles afgereisd naar Rolde. De volgende spelers begonnen aan de wedstrijd: Wilpshaar, Berkenpas, Korf, Oosting, Klaassens R., van Houten, Mulder, Bodde, Mos, Klok, Betsman. Assistent-scheidsrechter voor Achilles was Erik van Houten.

In de eerste 5 minuten kreeg Achilles al twee dotten van kansen. De eerste kans was voor Vincent, die zich vrijspeelde aan de rechterkant, de bal in de lange hoek schoot, maar helaas net naast. De tweede was voor de andere spits Stefan, die zijn inzet net zag gekeerd door de keeper. Achilles was de bovenliggende partij, maar was zeer slordig in de aannames en de passing, waardoor Rolder Boys in het spel kon komen. Het eerste echte wapenfeit van Rolder Boys kwam in de 15e minuut na een aanval over links, waar Gijs Pater de spits Martijn Hoving vrij voor Arne zet, maar zijn inzet wordt gekeerd. Er komen nog meer kansen voor de Roldenaren, maar ze weten het niet af te maken. Bij rust stond het dus nog steeds 0-0, maar waar het ook 4-2 had kunnen staan. Achilles speelde echt ver onder de maat.

In de rust een kokende trainer, die duidelijk maakte aan zijn groep, dat hij "not amused" was over het vertoonde spel. Natuurlijk kun je een keer een slechte wedstrijd spelen, maar de standaardjes moeten gewoon uitgevoerd worden, de abc-tjes moeten er nu gewoon inzitten, de spelers moeten het spel meer gaan lezen: anticiperen in plaats van reageren.

In de tweede helft gaat het een stuk beter. Eindelijk eens een snelle voortzetting, die gelijk resultaat oplevert. De scheidsrechter had gefloten voor een overtreding aan de rechterzijde van het veld in het voordeel van Achilles. De vrije trap wordt snel genomen en Vincent Betsman wordt ingespeeld, die de bal even opzij legt en vervolgens verwoestend uithaalt: 0-1. We schrijven de 12e minuut van de 2e helft.

Twee minuten later is het weer raak. De bal wordt op het middenveld breed gespeeld op de opgekomen Stefan, die de bal in een keer op zijn slof neemt. De bal zeilt zo de linker kruising in en de keeper heeft het nakijken: 0-2.

Het spel is niet super, maar een stuk beter dan de eerste helft. Mart wordt gewisseld en Aimen Almishal neemt zijn plaats in. Dit betekent dat we switchen van een 4-4-2 naar 3-4-3. Aimen, die aan het terugkomen is van een liesblessure, heeft een aantal mooie acties met een voorzet als resultaat, maar voor de goal wordt het niet afgemaakt.

Na 35 minuten is het beste er van af. De omschakeling na balverlies laat te wensen over en de Rolder Boys willen toch een doelpuntje maken. De scheidsrechter ziet veel overtredingen van Achilles. Uit een vrije bal vanaf links (bijna een corner), wordt de bal niet resoluut weggewerkt, waardoor Pieter Suurd drie keer van dichtbij kon proberen en uiteindelijk succesvol was en de 1-2 op het scorebord toverde.

Het was koud op deze woensdagavond en helaas was het spel niet echt verwarmend. Na een lange 2e helft floot de scheidsrechter voor het einde. In ieder geval winnend afgesloten, wat we toch wel aan onze stand verplicht waren. Deze wedstrijd maar snel vergeten en de focus weer op zaterdag a.s. als we naar Peize moeten, om daar te proberen de volgende ronde van de beker te halen.