dinsdag 20 oktober 2009

Stadsderby gestaakt

Op zaterdag 17 oktober stond de stadsderby tegen ACV A1 op het programma. Dit jaar werd de eerste confrontatie nu eens niet gespeeld tijdens de bekerpoule, wat vaak het geval is. Nee, nu direct in competitieverband.

Het was een zonnige middag en de wedstrijd stond gepland op het hoofdveld van het Unive Sportpark aan de rand van het Asser Bos. Om 14:30 uur startte de wedstrijd en de volgende spelers stonden vandaag in de basis: Wilpshaar, Oosting, Beute, Korf, Klaassens R., Bodde, Mulder, Mos, Betsman, Klok en van Mourik.

De eerste 10 minuten was het voor beide partijen aftasten. Daarna neemt ACV het voortouw, is scherper en agressiever in de duel. In de 14e minuut de eerste echte kans voor ACV vanaf de rechterkant. Een schot op doel en de bal gaat richting de lange hoek, echter gelukkig voor ons alleen voorlangs. ACV had op dat moment echt het betere van het spel. Meerdere kansen op rij, zonder doelpunten.

In de 32e minuut is het dan vanuit het niets dan toch raak. Een afgeslagen aanval komt bij een van de spits, die vervolgens direct uit de draai een poging op het doel waagt: de bal gaat strak in de kruising (1-0). Achilles herpakt zich en weet enigszins het heft naar zich toe te trekken. Zes minuten later krijgen we een vrije bal aan de voor ons linker kant van het veld. Lothar neemt deze en de bal draait in naar de 2e paal. De keeper van ACV roept "los" en denkt de bal te hebben. Dan komt Bjorn echter voor de keeper langs en kopt de bal binnen: 1-1.

Er komen wat kansjes voor Achilles, de beste hiervan was voor Richard, maar zijn schot op doel krult richting de lange hoek, maar gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Met een 1-1- stand vertrekken we naar de kleedkamers voor het kwartiertje rust.

Na rust geen wissels, maar wel een aangepast positioneel strijdplan. Het spel gaat op een neer. Achilles moet zich nog even instellen op het nieuwe plan. In de 11e minuut ontvangt de linksback van ACV de bal en draait open en speelt de bal voorwaarts. Mart denkt met een sliding de bal over de zijlijn te spelen, maar raakt daarbij niet alleen de bal, maar ook de speler. Na deze overtreding onstond er een opstootje, wat voor de scheidsrechter aanleiding was de wedstrijd te staken.

De speler van ACV lag nog steeds geblessseerd op de grond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op dat moment werd voor een ernstige blessure gevreesd. Ondertussen weten we dat het naar omstandigheden weer goed gaat met de betreffende speler. De speler heeft een gekneusde enkel en zal enkele weken niet kunnen voetballen.

Onder de emotionele omstandigheden leek het de scheidsrechter beter de wedstrijd definitief te staken. Zo eindigde een zonnige voetbalmiddag toch in een trieste sfeer.

Het is altijd vervelend als een speler met een (ernstige) blessure het veld moet verlaten. Vorige week was een van onze spelers het slachtoffer van een onbedoelde armbeweging met een gebroken neus tot gevolg. Ook nu was de intentie van de Achilliaan niet om een ernstige blessure toe te brengen. Gelukkig valt het mee, want het had inderdaad erger kunnen aflopen.

Wat belangrijk is dat dit naderhand goed opgelost wordt. Mart is ondertussen al op bezoek geweest bij de betreffende speler. Daarmee moet het voor alle andere betrokkenen eigenlijk ook klaar zijn.

De begeleiding van beide teams ontmoeten elkaar ook nog deze week om het een en ander te evalueren en afspraken te maken voor de toekomst. We moeten het restant van deze wedstrijd nog uitspelen en we hebben ook nog een return te spelen. De begeleiding van beide teams moeten in deze hun verantwoordelijkheid oppakken naar hun teams, voor zowel binnen als buiten het veld!

Vanaf deze plaats willen we Johannis Kakisina ook een spoedig herstel toewensen!