zondag 20 september 2009

LAC Frisia A1 - Achilles 1894 A1: 2-0

Het lukt Achilles 1894 A1 niet om in de derde wedstrijd van het seizoen de drie punten uit Leeuwarden mee naar huis te nemen. Al snel in de wedstrijd is duidelijk dat een groot deel van het team niet zijn normale niveau weet te halen. Daarom moeten alle spelers maar eens bij zichzelf te rade gaan of ze wel de juiste keuzes maken en moeten daarbij eens goed in de spiegel kijken.

De basis werd gevormd door Wilpshaar, R. Klaassens, Oosting, Korf, Mulder, Victorie, Bodde, van Mourik, Betsman, de With en Beute. (Vlagger: Jans Klok)

De A1 begint alles behalve scherp aan de wedstrijd. Al in de 10e minuut komt LAC Frisia op 1-0 voorsprong. Balverlies op het middenveld gaat hieraan vooraf en als je dan niet goed staat als team, dan kan dit dodelijk zijn. Aangezien het "normale" systeem niet draait, switched trainer Harold al snel naar een eenvoudige basisspeelwijze.

Het eerste echt gevaarlijke moment in het voordeel van Achilles komt pas in de 20e minuut als, Richard zich vrijspeelt na de bal ontvangen te hebben vanuit een ingooi vanaf de linkerkant, diep in de aanvalshelft van het veld. Richard ziet zijn inzet echter voorlangs gaan.

Een vrije bal in de 22e minuut, gegeven door de scheidsrechter nadat Stef, die doorstapt op het middenveld, van achteren neergehaald wordt, levert ook geen doelpunt op.

Twee minuten later een aanval over de rechterkant, Richard zet voor, de keeper tikt de bal net tot corner, voordat de voorwaartsen gevaarlijk kunnen worden. De corner levert niets op.

In de 27e minuut stuurt Remi via een cross-pass Jeffrey de diepte in. Hij legt de bal weer terug op Thomas. Thomas gooit de bal in de 16, waar Richard de bal ontvangt en scoort. De scheidsrechter keurt het doelpunt af. Richard zou buitenspel hebben gestaan.

Weer 5 minuten is het wel raak, echter aan de verkeerde kant. Weer begint het bij balverlies op het middenveld. De bal wordt direct naar de rechterkant gespeeld. De rechtsbuiten van Frisia bereikt de achterlijn en legt de bal netjes terug richting penaltystip. Vanaf de 16-meter komt de spits inlopen en weet, tussen 5 man(!) in, de bal achter Arne in de touwen te tikken (2-0).

Achilles lijkt aangeslagen: in het kladblok staan nog twee kansen van Frisia in de 36e en 39e minuut als gevolg van een vrije bal en een corner. De eerste gaat hoog over, maar bij de tweede moet Arne zich strekken om een doelpunt te voorkomen.

In de rust een zeer ontevreden trainer, die duidelijk laat weten hoe hij er over denkt. Er worden twee wissels ingebracht: Edwin neemt het over van Remi en Stefan Klok vervangt Lothar.

Er wordt wel geknokt, al blijft het voetbal ondermaats. In de 14e minuut stuurt Edwin met een diepe bal spits Stefan weg, die teruglegt op Richard. Deze schiet in de verste hoek, echter niet ver genoeg, aangezien de keeper net weet te redden.

Er valt over de tweede helft verder weinig te vertellen. Er wordt in de 77e minuut nog een keer gewisseld: Thomas verlaat het veld, Chris komt er in. Er volgen dan wat omzettingen er wordt achterin 1 op 1 gespeeld. Frisia beperkt zich tot het verdedigen van de voorsprong, maar Achilles is niet mans genoeg om echt gevaar te stichten, laat staan een doelpunt te scoren.