zaterdag 12 september 2009

Dr. Boys A1 - Achilles 1894 A1: 2-1

Op zaterdag 12 september was het mooi weer toen we in 4 auto's met 12 spelers en 4 ouders naar Drachten reden. Daar aangekomen bleek dat het een drukte van jewelste was. Volgens het bord moesten we naar kleedkamer 5C, echter deze was al ingenomen door WSV uit Apeldoorn. Toen hebben we maar een andere kleedkamer opgezocht om te kunnen omkleden. Daarna konden we onze eigen kleedkamer betrekken.

Harold kwam even na 14:00 uur ook aan in Drachten en had twee extra wissels meegenomen, die bij A2 een helft mee hadden gedaan. Na een korte positiespelletje en het trappen van nog wat lange ballen, terug naar de kleedkamer voor de bespreking.

Vandaag starten Wilpshaar, de With, Beute, Oosting, R. Klaassens, Bodde, Korf, Mulder, van Mourik, Westerhof en Victorie in de basis. De grensrechter van vandaag was Jan Westerhof (bedankt Jan, jouw beurt staat genoteerd). Omdat het nogal lang duurde en de scheidrechter ons nog niet had geroepen, besloten we naar het veld te gaan. Daar aangekomen stond de scheidsrechter en de tegenstander al te wachten. De indruk bestond dat de scheidsrechter hier al enigszins over geirriteerd was.

Beide teams begonnen in hoog tempo aan de wedstrijd. Wel leek het erop dat Achilles het spel moest maken en Drachtser Boys meer op fouten in de Asser opbouw loerde. De eerste echte kans was na 5 minuten voor Drachtser Boys, door een snelle omschakeling na balverlies door een lopende speler vanaf het middenveld. Het was duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. In de 14e minuut komt Drachtster Boys op voorsprong als een speler langs 3 spelers van Achilles slalomt en keeper Arne verschalkt in de lange hoek.(1-0).

Vijf minuten later was het bijna weer gelijk. Een diepe bal van Dr. Boys wordt door Thomas oinderschept en hij stuurt gelijk Jarco weg, die prima Richard inspeelt. Richard draait vervolgens om zijn tegenstander heen en schiet op doel, echter de keeper werd zijn inzet te keren.

Hierna stokt het bij Achilles en krijgt Drachtster Boys de overhand en neemt het heft meer en meer in hand. Even later trekt de scheidsrechter de eerste gele kaart van de wedstrijd en toont deze aan een speler van Drachtster Boys. Als de rush van de speler van Drachtser Boys strand en te vallen komt in de 16 meter, probeert hij nog voordeel uit de situatie te halen door liggend op de grond de bal met zijn arm in een bepaalde richting te bewegen.

Na 32 minuten maakt Mart een overtreding in het strafschopgebied en de scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. De nummer 11 van Drachster Boys left de bal neer, mikt en de bal belandt op de binnekant van de linkerpaal en ketst vervolgens voor de goal langs en rolt over de achterlijn.

Vier minuten later wordt Richard uit balans gebracht in de Draqchtster 16-meter en komt te vallen. Weer fluit de scheidsrechter en stormt op Richard af en toont hem de gele kaart voor een schwalbe. In de blessuretijd van de eerste helft speelt Stefan een diepe bal op Lothar, die de bal aanneemt in de 16-meter en vervolgens getorpedeert wordt. De bal belandt voor de vopeten van Jeffrey, die de bal helaas naast schiet. Dan fluit de scheidsrechter toch, die eerst het voordeel had afgewacht, en wijst naar de stip. Richard doet het beter dan de nummer 11 van Drachtster Boys en scoort beheerst de gelijkmaker (1-1).

Twee minuten later maakt Jarco een onnodige overtreding door een speler van achteren aan te tikken. Het levert hem een gele kaart op. Russtand 1-1.

In de rust geeft Thomas aan dat hij gewisseld wil worden, hij voelt zich niet fit genoeg voor een tweede helft. Ook Mart mag achterblijven in de kleedkamer. Vincent en Jorn verschijnen voor hen binnen de lijnen.

Achilles probeert het spel weer naar de hand te zetten. Als Lothar een aantal spelers aan de zijlijn dolt, wordt hij uiteindelijk gevloerd. De vrije bal levert echter niets op. Na 7 minuten zijn we echter weer niet bij de les. Een snelle aanval over de rechterkant en de speler van schiet van redelijke afstand de bal over Arne heen in de lange hoek (2-1).

Na een kwartier wordt Bjorn gewisseld en komt Chris binnen de lijnen. Koud binnen de lijnen of Achilles komt met 10 man te staan. Jarco loopt tegen zjn 2e gele kaart op, als hij wat te kort op de aanvaller van Drachtster Boys zit en deze bij een tikje van achteren direct kermend naar de grond duikt. vanaf de kant wordt er door de gastheren gevraagd om een kaart en de scheidsrechter trekt deze ook, waarna hij beseft dat hij de rode kaart moet trekken.

Ondanks dat we met een man minder spelen, proberen we toch te gaan voor de gelijkmaker. In de 23e minuut van de 2e helft heeft Stef een dot van een kans als Stefan de bal vanuit de defensie die speelt op Stef.Stef staat 1 op 1 met de keeper en hij probeert de hoe bal over de keeper heen te koppen, echter deze weet de bal te vangen. In de 36e minuut nog een flinke kans voor Stef als hij een vrije bal vanaf links net naast speelt met zijn hak.

Doordat Achilles met man en macht probeert te drukken, staan ze achterin vaak tegen een overtal. Hier komen kansjes uit voor Drachtster Boys, maar zonder succes. Drachtster Boys was vooral bezig de voorspron te behouden en oogde soms zelfs paniekerig. Toch weten zij de overwinning in eigen huis te houden. Voor de formaliteiten, ook Jeffrey krijgt nog de gele kaart van de scheidsrechter te zien.

Een teleurstellend resultaat: niet alleen het verlies van de 3 punten, maar ook de 4 gele kaarten die ons ten deel viel. Volgende week weer een topper als we weer naar Friesland afreizen. Dan naar de hoofstad voor een ontmoeting met LAC Frisia, die met een gelijspel (Hoogeveen) en een overwinning (Sneek WZ) op de 2e plaats in het klassement staat.