zaterdag 26 september 2009

Achilles 1894 A1 - Drachten A1 niet gespeeld

Zaterdag 26-sep aan het einde van de ochtend worden we verrast door een telefoontje van Drachten A1. Het is ze niet gelukt een team op de been te brengen. Er werd vertekd dat ze slechts 9 spelers ter beschikking hadden. Dat was best balen, want het was fantastisch voetbalweer.

Door deze afgelasting kon ik op bezoek bij de wedstrijd Helpman A1 - Rolder Boys A1. Deze wedstrijd is om meerdere reden interessant:
- Mijn andere zoon Jan Willem speelt bij Rolder Boys
- Rolder Boys is koploper in de Hoofdklasse C en Helpman staat 2e.
- Beide teams zijn aspirant tegenstanders voor een oefenwedstrijd.
In de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Wildeboer, die altijd zijn eigen draai er aan geeft, wist Helpman wel de kansen te benutten, waar Rolder Boys vergat dit te doen. Hierdoor werd het uiteindelijk 4-1 voor Helpman.

Aansluitend reed ik naar Roden om daar de eerste helft te zien van de wedstrijd Roden A1 - ACV A1. Bij aankomst was de wedstrijd al onderweg en stond het al 0-1. Het was duidelijk dat ACV de bovenliggende partij was en de voorsprong werd uitgebouwd naar 0-3. Zo'n vijf minuten voor het rustsignaal constateerde de scheidsrechter een handsbal van een van de verdedigers. Het resultaat was een strafschop, die werd benut (1-3). Daarna ben ik naar huis gereden, maar de wedstrijd is uiteindelijk geëindigd in een 2-5 overwinning voor ACV.