zaterdag 5 september 2009

Achilles 1894 A1 - Sneek Wit-Zwart A1: 2-1

De kop is er af....en de eerste 3 punten in de knip......maar gezegd moet worden: gemakkelijk ging het niet.

Tot ongeveer een uur voor de wedstrijd vielen er forse regenbuien in Assen. Verder stond er een straf windje schuin over het sportpark. Dat was het decor waarin onze jongens van A1 moesten aantreden tegen de Friezen uit Sneek van Sneek WZ.

De basis van vandaag werd gevormd door Wilpshaar, de With, Beute, Oosting, R. Klaassens, Victorie, Bodde, Korf, Westerhof, Mulder, J. Klaassens. De reserves op de bank hadden al een wedstrijd in de benen. Met A2 wonnen zij in Beilen met 1-3 tegen Fit Boys A1.

Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Sneek WZ keek het langst de kat uit de boom. In de 5e minuut word in de defensie de bal van links naar rechts verplaatst, waar Thomas vervolgens Richard in de diepte wegstuurt. Richard komt een op een met de keeper, maar in plaats van zelf te schieten legt hij de bal breed. Daardoor kon een verdediger nog net een doelpunt verhinderen door de bal over de achterlijn te werken.

Vier minuten later wordt een aanval van Sneek afgeslagen en de bal belandt bij Jarco, die zichzelf vrijspeelt naar de rechterkant van het doel. Hij legt ook de bal breed naar Richard, die niet tot scoren komt.

In de 22e minuut dan toch de verdiende voorsprong voor Achilles. Een steekbal van Thomas brengt Richard alleen voor de keeper en besluit nu zelf de bal in de lange hoek te schieten en daarmee de 1-0 op het scorebord te zetten.

In de 38e minuut komt Sneek weer op gelijke hoogte. Een overtreding aan de linkerzijde levert een vrije bal op voor Sneek. Deze belandt even voor de 5 meter lijn en omdat er niet resoluut genoeg geruimd kan worden door de vele spelers in een kleine ruimte, weet een Sneker speler zo zijn voet tegen de bal te zetten dat deze achter Arne in het net beland.

Met de 1-1 stand vertrekken de spelers weer naar de kleedkamers voor een kwartiertje rust en een kopje thee. Lothar mocht naar buiten om warm te lopen en Jeffrey mocht gaan douchen.

In de tweede helft begonnen we niet erg scherp. Toch kwamen we al in de 5e minuut weer op voorsprong, dit als gevolg van een overtreding op Jorn aan de rechterkant van het veld. Stefan bracht de bal goed voor en Jorn wist de bal van richting te veranderen waardoor de Sneker keeper de bal uit het net moest halen (2-1).

In de 11e minuut weer een dot van een kans als een doeltrap van Sneek wordt teruggelegd op Arne, die hem direct diep brengt. De bal schiet met enig geluk goed door de Sneker defensie en Richard is weg.... echter zijn schot op doel gaat net naast.

Er worden nog twee wissels toegepast: In de 70e minuut verlaat Jorn het veld en Stefan komt voor hem in de plaats. In de 84e minuut geeft Jarco aan dat hij last heeft van zijn lies en Edwin neemt zijn plaats in. Deze twee invallers hebben beide nog een kans op een doelpunt: Edwin na een voorzet van Richard en Stefan na een steekbal.

Sneek ging op jacht naar de gelijkmaker en gingen achterin 1 op 1 spelen en zetten veel druk op de Asser defensie. Het kraakte wel, maar hield stand tot het moment dat de goed leidende scheidsrechter Kees Norg zijn eind-tune blies. Hiermee waren de eerste drie punten binnen. Eindstand derhalve: